Za kupovinu preko 5.000 dinara besplatna isporuka za Beograd
Uz BOSCH pomoćnike novogodišnja trpeza biće - nikad bolja
Razne đakonije naćiće se na novogodišnjoj trpezi. Uz Bosch kuhinjske aparate njihova priprema biće jednostavnija.
Pileća kikiriki salata
Potrebno je: 300 g skuvanog pilećeg belog mesa, 200 g zelenih jabuka, 100 g pečenog i oljuštenog kikirikija, 2 dl pavlake, 100 g majoneza, 100 g kačkavalja, so, biber. Zelena salata i maslina za dekoraciju.
Priprema: Piletinu iskidajte na komadiće. Jabuke i kačkavalj krupno izrendajte. Kikiriki stavite u kesu i izmrvite ga oklagijom preko kese ili tučkom za meso. Pomešajte pavlaku i majonez dase lepo sjedine, pa dodajte piletinu, kikiriki, jabuke i kačkavalj. Ko voli, uz ovu kombinaciju se odlično slaže i rendani celer. Držite u frižideru do služenja. Služite na listu zelene salate, dekorisano maslinom. Napomena: ako ste alergični na kikiriki, koristite orahe.
Rolada od mesa - Izuzetno ukusna i dekorativnog izgleda.
Potrebno je: 600 g mešanog mevenog mesa (junetina, svinjetina), 2 čena belog luka, 2 kašičice nasjeckanog peršuna, 1 kašičica začina, 6 jaja, 2 kajzerice ili 100 grama prezli, 300 ml neutralne pavlake, 1 kašičica sode bikarbone, 150 g pečenice ili suvog vrata, so i biber po ukusu.
Priprema: U sveže mleveno meso dodajte naseckani beli luk, peršin, sodu bikarbonu i jednu kašičicu začina. Pet jaja tvrdu skuvajte. Zemičkama natopljenim u vodu i dobro oceđenim i ili prezlama dodajte pavlaku i jedno sirovo jaje. Malo posolite i pobiberite. Sve zajedno sjedinite sa mesom. Mešajte rukama kao testo dok sesve ne izmeša. Kalup premažite uljem i obložite tankim šnitama pečenice ili vrata. Izlijte polovinu smese u kalup, poređajte kuhana jaja i izlijte ostatak smese.Pecite na 200° C oko 15 minuta pa još 45 minuta na 180 stepeni. Kalup može da bude za kuglof ili za srneća leđa, pa da bude u obliku rolata ili tortice. Pečeno pustite da se malo ohladi u kalupu, a zatim istresite na tanjir za posluživanje.
Skuvajte 4 pudinga od vanile, ali ne prema uputama s kesice, nego u 1 l mleka. Puding ohladiti i u njega dodati margarin koji je penasto umućen sa šećerom. Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodati kokosovo brašno, u drugi mlevene orahe, a u treći mleveni keks. Treba dodati toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može razmazati.U kalup za tortu staviti prvo fil sa keksom, preko fil s kokosom, a na kraju s orasima. Tortu zatim po želji dekorišite umućenim šlagom. Po želji, ostavite tortu u frižider da se stegne.
Besplatna isporuka
Za kupovinu preko 5.000 dinara besplatna isporuka.